Siperian lehtikuusi

KOVAPUU.FI

HUOM! Tuotetta toistaiseksi vielä varastossamme. Tarkista saatavuus!

Siperian lehtikuusi

Toimitamme laadukasta lehtikuusi terassilautaa nopeasti, useita eri leveyksiä / pituuksia.

Vakiotuotteemme: 95x28 , 120x28, 145x28 , 90x90, 120x120.

Kysy tarjous!


Siperian lehtikuusen fyysiset - mekaaniset ominaisuudet on vertaansa vailla: lujuus ja tiheys on lähes 30% mäntyä korkeampi. Erittäin hyvä vastustuskyky homehtumista ja lahoamista vasten. Tuote on myös hyvin ekologinen, hukkapalat ja aikanaan purkujäte voidaan käyttää hyödyksi polttamalla, toisin kuin kestopuu!

Siperian lehtikuusi harmaantuu itsestään ajan kuluessa. Se on kaunis ja huoltovapaa materiaali. Siperian lehtikuusi ei ulko-olosuhteissa tarvitse pintakäsittelyä,lahonkesto-ominaisuuksien, pihkaisesta ja tiheästä rakenteesta johtuen se kestää lahoamatta vähintään 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Käsittelemättömänä se harmaantuu sateen ja auringon UV-säteilyn johdosta kelon harmaaksi noin parissa vuodessa. 

Käyttämällä kaksivaiheista Osmo Color Organowood puun harmaannuttajaa, saat lisäsuojaa kosteutta ja likaa vastaan ja tasaisemman hopeanharmaan sävyn. Rautasulfaatti käsittelyllä saa harmaan lopputuloksen muutamassa viikossa, mutta sävystä tulee hieman tummempi.

Säältä suojassa varastoitu Siperian lehtikuusi turpoaa asentamisen jälkeen sen altistuessa kosteudelle ja vesisateelle. Siksi kattamattomien terassien ja laitureiden asennuksessa tulisi käyttää 145mm leveällä laudalla vähintään 8mm rakoa, katetuissa rakenteissa riittää 5mm rako. Käytettäessä leveämpää lautaa, pitää rakoa kasvattaa.

Kiinnittäessä tulee huomioida, että tiheänä puuna Siperian lehtikuuseen on porattava esireiät ennen ruuvaamista halkeilun estämiseksi. Käytä uppokantaisia A2-luokan ruostumattomia ruuveja kiinnitykseen. Laudoilla suositeltava ruuvi on (laudan vahvuus 18-21mm)=4,2x55mm, (28mm)=6x70mm, koolausväli 40 - 60senttiä.